Welkom bij de schnauzervrienden

 
 

Komt u op deze webstek terecht, dan neem ik aan dat het woord “schnauzer u niet vreemd in de oren klinkt.

Het verhaal van onze kostendelende wandelclub “De Schnauzervrienden startte bijna twintig jaar geleden…  uit onvrede met de fransdolheid, met de exclusieve aandacht voor schoonheidswedstrijden, met de eigengereidheid van het bestuur, met het eeuwig geruzie, met het gebrek aan transparantie over de financiën, met de voortdurende vetes binnen de “officiële” schnauzerclub…

Wat er ook van weze, schnauzers gaan graag wandelen, eventueel zelfs mèt hun baasjes: en dat is net de core-business van onze “schnauzervrienden”.

Groot of klein, (lees : van ries tot dwerg), mooi, nog mooier, allermooist (denk maar aan Arram of aan de beukenboomkes), je hoeft zelfs geen schnauzer te hebben (of te zijn) om samen met ons op pad te gaan.

Wij hebben geen bestuur, geen voorzitter, geen schatbewaarder, geen statuten en dus ook geen reden om ruzie te maken. We zijn geen vzw (winstgevende vereniging zonder doel), niet aangesloten noch erkend door een of andere KUSH of FCI, maar we hebben wèl een verzekering onderschreven (3,5 € per jaar en per wandelaar)…

Zowat om de maand trekken wij er op uit, telkens uitgenodigd door één of meerdere van onze schnauzervrienden. Afstanden variëren van 8 tot 10 kilometer, en wààr mogelijk wordt ook een “korte” variante voorzien voor de pups (en voor de niet meer zo jonge tweebeners).

Ergens middenin wordt halt gehouden om de beide kanten van de leiband de kans te geven op adem te komen, en de grootste honger en dorst te lessen.

Sinds 2010 worden enkel nog alkoholvrije dranken aangeboden, maar de “avant” en de “après”-wandeling zijn er heus niet minder gezellig op geworden.

Tegen het einde van het jaar genieten wij eens na tijdens een foto-avond, en het gebeurt ook wel dat wij samen op weekend gaan.

Uitnodigingen worden nu uitsluitend nog verzonden aan de kostendelende schnauzervrienden. Meestal via tante post, soms via e-mail.

Verslagen van onze activiteiten worden geschreven vanuit het standpunt van onze viervoeters, en komen in ons +- maandelijks schnauzerkrantje, in vierkleurendruk en met de nodige kwinkslagen.

1.Eenpersoonsgezinnen betalen 12,50 euro per jaar

2.Gezinnen van 2 personen betalen 16,00 euro per jaar

3.Gezinnen van 3 personen betalen 19,50 euro per jaar

Rekening : 979-5961096-63

IBAN BE40 9795 9610 9663  BIC ARSP BE 22  Argenta Spaarbank (ASPA)

Voor kostendelende schnauzervrienden is deelname aan wandelingen vanzelfsprekend gratis , en ook ons schnauzerkrantje is in de prijs begrepen. Wordt er vóór of na een wandeling gegeten (en/) of gedronken dan is dat uiteraard op eigen kosten.

Janneke staat in voor de administratieve coördinatie. Bij haar kan je terecht voor bijkomende informatie over het reilen en zeilen van de schnauzervrienden.

Bossje